23 July 2010

Menu TghAri

hari ni..amik ko..pkl 11 pagi br aku bangun..melompat aku dr katil..coz ari ni ari jumaat..laki aku balik tghari pkl 12.15pm..nasi x masak lagi..brg2 basah pon msh dlm icebox blum lg dikuarkan..tu lah td igt pas subuh nk lelap jup..sekejap la sgt smpi pkl 11 pg..bdk2 ni mlm2 xmo tido..pastu bila tido smpi ke tghari..mak budak pon tumpang le sekaki..hehehe..

tgk dlm icebox..fuhh..br aku teringat,smlm aku dh perapkan paru..bleh goreng wat Paru Goreng Rempah..pastu petola masak bening..goreng ikan pekasam..sambal ketuk..ok la tu kan..

aku kalo msk,skali tembak utk tghari jer..mlm kalo laki aku nk mkn..kena msk lain..[dia tak tau yg bini dia ni "teramatlah rajin.."] laki aku dia jenis makan lauk x berulang..[sabar tahap dewa aku..]

ni lah ruponye Paru Goreng rempah..[dh abis makan br ingat nk amik gmbr..hehehe]


Bahan-bahan:

Paru - Rebus pastu potong kecik2..*bleh ganti gak dgn ayam
Ketumbar
Jintan
Serai
Halia
Bawang Putih
Tepung Jagung
Garam

Cara-cara:
1. Blender semua skali kecuali Tepung jagung dgn garam.
2. Gaul rata dgn paru skali dgn tepung jagung dan garam.
3. Perapkan 1jam or 30 min..kalo semalam lg sedap..
4. Goreng dgn api sederhana..
5. Dh bleh makan


No comments:

Post a Comment