tgk dlm icebox..fuhh..br aku teringat,smlm aku dh perapkan paru..bleh goreng wat Paru Goreng Rempah..pastu petola masak bening..goreng ikan pekasam..sambal ketuk..ok la tu kan..
aku kalo msk,skali tembak utk tghari jer..mlm kalo laki aku nk mkn..kena msk lain..[dia tak tau yg bini dia ni "teramatlah rajin.."] laki aku dia jenis makan lauk x berulang..[sabar tahap dewa aku..]
ni lah ruponye Paru Goreng rempah..[dh abis makan br ingat nk amik gmbr..hehehe]
Bahan-bahan:
Paru - Rebus pastu potong kecik2..*bleh ganti gak dgn ayam
Ketumbar
Jintan
Serai
Halia
Bawang Putih
Tepung Jagung
Garam
Cara-cara:
1. Blender semua skali kecuali Tepung jagung dgn garam.
2. Gaul rata dgn paru skali dgn tepung jagung dan garam.
3. Perapkan 1jam or 30 min..kalo semalam lg sedap..
4. Goreng dgn api sederhana..
5. Dh bleh makan
No comments:
Post a Comment